Vit chokladmousse med yoghurt

Vit chokladmousse med yoghurt

Den här chokladmoussen med yoghurt ger dig en vit chokladmousse som har en friskare smak än många andra recept med vit chokladmousse. Vit choklad har ju en väldigt söt smak medan yoghurt har en friskare smak. När du gör vit chokladmousse med yoghurt så får du en utsökt chokladmousse med en lättare och fräschare känsla.

6-8 portioner

Det här behöver du:

 • 200 gram vit choklad
 • 2 deciliter vispgrädde
 • 1 ägg
 • 2 deciliter turkisk yoghurt
 • Bär att garnera med t.ex. björnbär, hallon, hjortron eller jordgubbar.

Så här enkelt gör du vit chokladmousse med yoghurt:

 1. Du börjar med att bryta chokladen i bitar och smälta i ett vattenbad. Ta en rostfri bunke som du sätter i en kastrull med vatten. Ställ kastrullen på spisen och ha en medeltemperatur på plattan. Vattnet ska inte koka.
 2. Under tiden vispar du grädden i en skål och ägget i en annan skål.
 3. När chokladen är precis smält så vispar du ned den i det vispade ägget.
 4. Sedan vispar du ned yoghurten i  chokladblandningen.
 5. Vänd sedan ned yoghurtblandningen i den vispade grädden.
 6. Lägg upp moussen i desssertglas och ställ kallt någon timma eller två.
 7. Garnera med bär när du ska servera din fina chokladmousse.

Med den här goda chokladmoussen kommer du att vinna dina vänners gillande och göra succé på middagen. Och det på ett enkelt sätt.

Vit chokladmousse med yoghurt har allt man kan önska av en dessert. Den är söt och god. Den är krämig och len. Den är frisk och lätt. Den är vacker att se på. Med sina bär och med de goda bakterierna i yoghurten så har den också en hälsosam känsla.

Det här är en lyxigt god dessert som är enkel för dig att göra. Du kan förbereda allt i förväg och sedan låta moussen stå svalt. Det gör att du har tid att ägna dig åt middagen och dina vänner i lugn och ro. När det sedan är dags att servera så bär du bara in portionsglasen med den vackra desserten i.

Vit chokladmousse med yoghurt är ett bra val till din middag.